ELK Menu

Beurs

Waar u alles vindt op gebied van cactussen en vetplanten

Wat je moet weten over de beurs

Prijzen 2024

20€ per meter

De inschrijvingen worden slechts definitief geboekt bij ontvangst van het bedrag.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de beurs kan bij:

België Jean-Marie CALLENS,
Vlinderstraat 6, B 9790 WORTEGEM-PETEGEM, België
Tel.00 32 (0)55 31 07 38 (België)
e-mail: jeancallens AT hotmail.com
ELK Banc/Konto: 001-4781292-44 / FORTIS Bank 8400 Oostende
IBAN: BE 55 0014 7812 9244
BIC: GEBABEBB
Nederland Jan & Anny LINDEN,
Onderste Wehr 53, NL 6433 LC HOENSBROEK , Nederland
Tel. 00 31 45522 0966,
e-mail: annylinden AT gmail.com

 

Openingsuren

Bezoekers:

vrijdag 13 september 2024 14:30u - 18:00u
zaterdag 14 september 2024 9:00u - 18:00u
zondag 15 september 2024 9:00u - 11:00u

Exposanten:

vrijdag 13 september 2024 10:30u - 14:30u
zaterdag 14 september 2024 7:00u - 9:00u

 

Opstelling beurs

Tijdens de opstelling van de beurs hebben alleen de standhouders toegang tot de grote zaal en de tent. Volg de instructies van de stewards voor het voorsorteren naar de zaal of naar de tent voor het uitladen van planten of materiaal. Voor een vlot verloop parkeert u uw wagen onmiddellijk na het uitladen op de parking. Standhouders met een kleine stand kunnen tijd winnen door hun wagen direct op de parking te parkeren om vandaar hun planten naar hun stand brengen.

Vermijd de files en kom op tijd!

Wie komt?

Deelnemers 2023

 De meeste deelnemers aan de ELK-beurs 2023 zullen ook aanwezig zijn in 2024. Een definitieve lijst wordt later gepubliceerd.

 Grote zaal

België Baeten - Van Looy, Devisch, Geuens, Gillard, Houbrechts, Huygaerts, Lampo, Peeraer, Provoost, Roelants, Vandecaveye, Vandessel, Vandewal - de Coninck, Vanhaerens, Van Ham, Vanwetswinkel, Vergeylen, Verstraete
Denemarken Andsager, Rønkel
Duitsland Kakteengarten Röttinger, Seeger, Uhlig Kakteen
EU Butler
Frankrijk  Boon (Cactées des Combes), Christophe (Plantemania), Desertica, Exotik Tregor, Printack, Sorties de Terre
Hongarije Szabados
Italië Orlando
Japan Akamatsu, Osada, Tadayoshi
Nederland Jagersky, , Schoonderwoerd, Shirley, Storsbergen, Ubink, van Zuijlen
Spanje  Cactus Agroideas, Cactusloft
Thailand Little One Plant Nursery
Zuid-Afrika Lifestyle Seeds
Verenigingen SNHF / SSF, Succulenta

Download het plan van de tafels voor de zaal 2023 (PDF).

Tent

België Baert, De Leeuw, Hoes, Hoffmann, Houthoofd, Onckelinkx, Samyn, Swings, Vandorpe - Van den Abbeele - De Wael, Vanthournout, Vermeulen, Vleminckx
Denemarken Larson
Duitsland Beck, Beyenbach, Brand, Duch, Görmar, Hübener, Ingenwepelt, Janssen, Kleine, Lühr, Mbuyu Succulents, Neumann, Nowack, Pley, Reis, Riesen, Sarnes, Schädlich, Schilling, Schneider, Sperling, Wittek
Frankrijk Abidal, Amato, Brendel, Mougin, Weber
Israël Succuland
Italië Cattabriga (Mondocactus), Colombo, Durst, Giromagi, Il Pungivendolo, P.I.S. (Produttori Italiana Succulente), San Antonio Cactus, Sevilla
Nederland Alsemgeest, Biesheuvel (Lakerveld), Bosma, Exotic-Cactus, Geeling, Gurevskaia, Keizer, Mayer, Melissen, van Berkel, van Eck, van Veldhuisen, Wouterson
Slovenië Rovsek
Spanje Cactus Serrano
Tsjechië Balaz, Bartos, Česal, Duben, Hadamovsky, Hertus, Hojny, Jilemicky, Kulhanek, Kunte, Malir, Maule, Pavelka, Prokeš, Šnicer, Svoboda, Vesely, Vlk
Verenigd Koninkrijk Riley, Thomson
Verenigingen DKG, FGaS, International Euphorbia Society

Download het plan van de tafels voor de tent 2023 (PDF).

Beursreglement

Algemeen

 • De inschrijvingen voor de beurs zijn enkel definitief na betaling van het verschuldigde bedrag.
 • Wie zich inschrijft voor de beurs verbindt zich ertoe het beursreglement na te leven.
 • Beursbadges worden op naam aangemaakt door het ELK-comité. Elke standhouder is gehouden zijn/haarbeurs badge te dragen, zodat de bezoekers duidelijk kunnen zien wat de naam is van de standhouder en bij wie ze planten kunnen aankopen.
 • De standhouders worden uitdrukkelijk verzocht hun badge niet aan derden door te geven.

CITES

 • Elke standhouder is gehouden aan de CITES- en EU-reglementering inzake de handel in bedreigde plantensoorten.Zie www.cites.org en The European Union and Trade in Wild Fauna and Flora.
 • Sedert 21/11/1997 werd door Mexico nog slechts zeer uitzonderlijk en voor slechts enkele taxa een uitvoervergunning verleend, de laatste jaren zelfs helemaal niet meer. Dit geldt zowel voor planten als voor zaden. De meeste Mexicaanse cactussen beschreven na 1997 die in Europa verkrijgbaar zijn moeten dan ook als illegaal worden beschouwd. Ook de nakomelingen van deze planten, verkregen uit zaad of vegetatief vermeerderd, zijn illegaal en mogen dus niet worden verhandeld. Tot deze planten behoren soorten als Aztekium valdezii, Escobaria abdita, Mammillaria bertholdii, Mammillaria breviplumosa, Strombocactus corregidorae, Turbinicarpus graminispinus, Turbinicarpus heliae. Deze opsomming vermeld slechts enkele van de meest gegeerde soorten en sluit dus andere taxa niet uit.
 • Mexicaanse cactussen beschreven na 21/11/1997 mogen dus enkel worden verkocht indien de verkoper de nodige documenten kan voorleggen waaruit blijkt dat ze afstammen van planten die legaal in Europa werden ingevoerd.
 • Het ELK-comité kan bij inbreuk niet verantwoordelijk worden gesteld maar behoudt zich het recht voor om overtreders van de beurs te verwijderen en hen ook in de toekomst niet meer toe te laten.

Opstellen van de stands

 • De opstelling van de stands in de zaal en tent wordt op vrijdag toegelaten vanaf 10h30. Eerder aanbieden is nutteloos. De slagbomen zullen niet vroeger worden geopend. 
 • Gelieve de instructies van het Organisatiecomité op te volgen voor wat betreft het voorsorteren van de wagens en het uitladen van de planten. 
 • Toegang voor standhouders enkel op vertoon van hun persoonlijke badge die ze vooraf afhalen bij de ELK-receptie in de inkomhall van Duinse Polders. 
 • De standhouders wordt uitdrukkelijk gevraagd om tijdens het opstellen van de beurs, dus voor vrijdagnamiddag 14.30 uur, enkel aan collega’s standhouders planten te verkopen.
 • Het is ten zeerste wenselijk dat alle standhouders hun stand blijven bezetten tot de zondag. Er wordt publiciteit gevoerd voor de beurs die loopt tot en met de zondag om 11 uur. Publiciteit wordt gevoerd via affiches en flyers verspreid in Europa bij cactus- en succulentenhandelaars, cactustuinen en diverse manifestaties. Propaganda wordt ook gevoerd via het internet onder www.elkcactus.eu, facebook, in vaktijdschriften en bij de verenigingen. Artikels worden gepubliceerd in de plaatselijke pers. 
 • Voorafgaandelijke verkoop van planten op het domein van Duinse Polders is verboden, de directie van Duinse Polders duldt er geen commerciële activiteit. 
 • De standhouders-verkopers verbinden er zich toe de uitstalling van hun koopwaar te beperken tot de ruimte op of onder de hen toegewezen  meters standplaats. Alle andere uitbreidingen, zoals het opbouwen van een extra “verdieping” zijn niet toegelaten.   
 • De standhouders worden erop gewezen dat hun vraagprijzen op klare en ondubbelzinnige wijze leesbaar zijn in euro. 
 • De organisatie zal per toegewezen standplaats een naambord van de standhouder afficheren. Naast de persoonlijke beursbadge is dit voor de klant een bijkomend herkenningsgegeven. 
 • Het is ten strengste verboden berichten of affiches aan te plakken aan de muren in de zaal of aan de wanden in de tent. Bij overtreding zullen de kosten voor het reinigen of herstellen aan de standhouder worden aangerekend.
 • Er mogen geen voertuigen rond de gebouwen blijven staan.  Na het lossen of laden moeten de voertuigen direct op de parking geplaatst worden. Uw collegas exposanten en wij rekenen op uw begrip en medewerking. Wagens die in overtreding staan kunnen worden opgesleept.  
 • Mobilhomes zijn niet toegelaten op de parking.  Er is een camping nabij “Duinse Polders”.

 

Openingsuren

 • De beurs is voor het publiek toegankelijk op vrijdag vanaf 14:30 uur tot 18:00 uur, op zaterdag van 09:00  tot 18:00 uur en op zondag van 9:00 tot 11:00 uur. 
 • De standhouders wordt uitdrukkelijk gevraagd om tijdens het opstellen van de beurs, dus voor vrijdagnamiddag 14:30 uur, enkel aan collega’s standhouders planten te verkopen.
 • Niemand heeft nog toegang tot de verkoopsruimten na het sluitingsuur, behalve het bewakingspersoneel aangeduid door de organisatie. 

Het comité

We danken u allen voor het repecteren van bovenstaand reglement en wensen u veel succes toe op deze Europese succulentenhappening!

Het ELK comité